homee-mailcontact

Houten vloeren, parket en plafonds leveren wij o.a. aan parketteurs, parketfabrieken, bouw- en timmerbedrijven en interieurbedrijven.
 
knbalk.gif (8838 bytes)

Balkhout op maat in eiken, Douglas en Lariks tot een lengte van 11 meter. Voor o.a. restauratie- aannemers, restaurateurs en molenbouwers.
In onze zagerij kunnen wij alle houtsoorten op elk formaat zagen.

 
Aan meubelmakers, interieurbedrijven en bijvoorbeeld keukenbedrijven leveren wij massief houten keuken-, werk- en tafelbladen op maat.
 
 
APHoutconstructies B.V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design SterConsult - Udenhout

 

VERANTWOORD GEPRODUCEERD HOUT

 

Naast de bekende Europese Loofhoutsoorten hebben wij ook een aantal tropische houtsoorten in ons leveringsprogramma.

Houthandel Van de Voort bestaat al 121 jaar en wij willen er graag nog 100 jaar aan vast plakken. Dit is alleen mogelijk als er zeer verantwoord met de wereldwijde houtvoorraad wordt omgesprongen.

Dit hout willen wij zoveel mogelijk betrekken uit duurzaam beheerde bosgebieden.

 

 

FSC® KEURMERK

Om duurzaam bosbeheer te bereiken is er een unieke samenwerking tot stand gekomen. Internationale milieu- en ontwikkelingsorganisaties hebben met bedrijven en lokale bevolkingsgroepen de handen ineengeslagen en een Raad voor Bosbeheer opgericht: Forest Stewardship Council (FSC®).

De FSC® is een onafhankelijke organisatie die regels heeft opgesteld voor goed bosbeheer waarbij ook rekening wordt gehouden met de belangen van de lokale bevolking en de bosarbeiders. Een uitgebreid controlesysteem garandeert dat hout met het keurmerk van de FSC ook echt uit goed beheerde bossen komt.

 

Wij zijn blij U mede te kunnen delen dat het "Chain of Custody " certificaat aan Van de Voort B.V is toegekend. Dit certificaat biedt de garantie dat de oorsprong van het "FSC-hout" van kap tot aan ons bedrijf te traceren is. Dit wordt gecontroleerd door de organisatie D&D consult uit Deventer waarbij wij aangesloten zijn onder licentie-overeenkomst SCS-COC-000652-UB.

 

HOUTSOORTEN

Door de heterogeniteit van de duurzaam beheerde bossen zullen er meer dan 20 houtsoorten aangeboden worden op de Nederlands markt.

Enkele zullen U al bekend zijn maar er zullen er ook een aantal zijn die u vreemd in de oren zullen klinken.

 

TOEPASSINGEN

Uiteraard hebben de diverse houtsoorten verschillende toepassingen. Wij denken U daar goed in te kunnen adviseren. Voor iedere toepassing waar U op het moment een "milieubelastende" tropische houtsoort voor gebruikt, denken wij U een ecologisch verantwoord alternatief te kunnen bieden.

In eerste instantie denken wij aan: kozijnen, vloeren, tuinhout, weg-& waterbouw, gevelbetimmeringen etc.

 

WIJ ZIEN UW "MILIEUBEWUSTE" AANVRAGEN GRAAG TEGEMOET !

 

Hoogachtend,

 

Maarten van de Voort                        Pepijn van de Voort

 

 

Copyright 2008 Houthandel van de Voort - Udenhout